تفاوت انواع دوربین مداربسته و عملکرد هر کدام

  • نوشته بعدی
  • نوشته قبلی

تفاوت انواع دوربین مداربسته و عملکرد هر کدام

تفاوت انواع دوربین مداربسته و عملکرد هر کدام

دوربین‌های مداربسته را از جهات مختلفی می‌توان تقسیم نمود و هر کدام از آنها کاربردهای متفاوتی دارند و انتخاب آن بستگی به شما و همچنین ویژگی‌های فنی دستگاه دارد. به صورت کلی این تقسیم بندی شامل موارد زیر می‌باشد:

نوع تکنولوژی به کار رفته دردوربین مداربسته
نوع بدنه دوربین مداربسته
وضوح تصویر یا رزولوشن
نوع لنز دوربین مداربسته
نوع برند دوربین مداربسته

در این مقاله قصد داریم به بررسی تفاوت انواع دوربین مداربسته از نظر نوع تکنولوژی به کار رفته در دوربین مداربسته بپردازیم. به صورت کلی از نظر تکنولوژی دوربین‌های مداربسته را می‌توان به دسته بندی زیر تقسیم نمود.

تکنولوژی آنالوگ
HD-SDI
HDTVI
HD-CVI
تکنولوژی AHD
تکنولوژی UVC (4 IN 1)

شرکت پویش رایان داتیس از تکنولوژی آنالوگ، تکنولوژی AHD و تکنولوژی UVC در تولید دوربین‌های مداربسته خود تحت عنوان برند برایتون استفاده می‌نماید. در ادامه به بررسی هرکدام از این تکنولوژی‌ها می‌پردازیم.
تکنولوژی آنالوگ

دوربین مداربسته آنالوگ، یک تجهیز الکترونیکی است که برای دریافت تصاویر و تبدیل آنها به سیگنال‌های الکترونیکی از آن استفاده می‌شود که این کار در دوربین‌های مداربسته به وسیله حسگر الکترونیکی دوربین یا Imaging Sensor صورت می‌پذیرد تیپ این حسگر می‌تواند یکی از انواع CCD یا CMOS باشد. در دوربین‌های مداربسته آنالوگ خروجی دریافت شده توسط حسگر به یک تقویت کننده فرستاده شده و به طور مستقیم به خروجی فرستاده می‌شود. به همین دلیل این دوربین‌ها از سادگی زیادی برخوردارند و بسیار کم هزینه هستند.

در دوربین‌های آنالوگ رزولوشن به صورت تعداد خطوط افقی تشکیل دهنده تصویر تعریف می‌شود. که به آن TvLine نیز می‌گویند.

هرچه تعداد TvLine بیشتر باشد رزولوشن و تفکیک پذیری تصویر بالاتر خواهد بود به طور مثال :

۴۲۰ TVL
۵۶۰ TVL
۶۰۰ TVL
۷۰۰ TVL
۸۰۰ TVL
۱۰۰۰ TVL

تکنولوژی HD-SDI

تکنولوژی HD-SDI یکی از زیر شاخه‌های تکنولوژی SDI است که اولین بار در سال ۱۹۹۸ برای انتقال تصاویر با کیفیت HD و Full HD مورد استفاده قرار گرفت. این تکنولوژی اولین بار در سال ۲۰۱۰ برای دوربین‌های مداربسته به کار گرفته شد و امکان انتقال تصاویر با کیفیت بالا برای دوربین‌های مداربسته را به وجود آورد. تکنولوژی SDI یک تکنولوژی دیجیتال بر اساس انتقال اطلاعات به‌صورت سریال است. در دوربین‌های IP اطلاعات دیجیتال به صورت موازی از طریق چندین رشته سیم به هم تابیده انتقال پیدا می‌کنند، در سیستم HDSDI هم اطلاعات به صورت دیجیتال انتقال می‌یابند اما این انتقال به صورت سری انجام می‌شود و در نتیجه می‌توان از کابل کواکسیال نیز برای انتقال اطلاعات استفاده کرد. از آنجایی که اطلاعات به صورت دیجیتال در این تکنولوژی انتقال پیدا می‌کند و هیچ تبدیلی روی آن صورت نمی‌گیرد.

در سیستم‌های HD-SDI انتقال تصویر در فواصل زیاد همراه با افت کیفیت تصاویر ویدیویی می‌باشد لذا فاصله مناسب جهت انتقال تصویر با کیفیت مورد قبول در گروه اول حداکثر ۱۰۰ متر می‌باشد و در متراژهای بالاتر از ۱۰۰ متر به دلیل افت کیفیت تصویر نیاز به تقویت کننده وجود دارد. دومین ضعف سیستم HD-SDI ،قیمت بالای دستگاه ذخیره ساز آنها می‌باشد.

عیب یابی تجهیزات در این سیستم نیز نسبت به تکنولوژی‌های آنالوگ HD دیگر به مراتب پیچیده‌تر است و البته قیمت آن امکان رقابت را از این سیستم تا حد زیادی گرفته است. از همین رو رشد استفاده از دوربین‌های HDSDI پس از مدت کوتاهی از معرفی آنها متوقف شد و در حال حاضر در کاربری‌های تخصصی‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرند.
تکنولوژی HDTVI

HDTVI مخفف عبارت High definition transport video interface می‌باشد. فناوری HDTVI در سال ۲۰۱۲ توسط کمپانی آمریکایی TechPoint ابداع شده و مانند HD-CVI و AHD نسخه بهینه شده‌ای از فناوری قدیمی HDSDI است. تکنولوژی TVI قادر است سیگنال‌های دیجیتال را به آنالوگ تبدیل کند و باعث افزایش مسافت ارسال و کاهش هزینه‌ها می‌شود. دوربین‌های این تکنولوژی با سایر تکنولوژی‌ها همخوانی ندارد و همچنین در دوربین‌های آنالوگ نسل جدید امکان مشاهده تصاویر دوربین از طریق اتصال مستقیم دوربین به تلویزیون وجود ندارد چرا که این دوربین‌ها دیگر از استانداردهای تلویزیونی برای انتقال اطلاعات استفاده نمی‌کنند.
HD-CVI

در سال ۲۰۱۲ یک کمپانی چینی، استاندارد HD-CVI را برای ارائه سیستم‌های مداربسته HD، معرفی کرد.

HD-CVI (High Definition composite Video Interface ) تکنولوژی برای ارائه تصاویر با رزولوشن HD بر روی بستر کابل کواکسیال که محدودیت‌های دوربین‌های آنالوگ از جمله ارائه تصاویر تا رزولوشن ۱۰۸۰P ارتقا داد.

انحصاری بودن و قیمت بالای دستگاه‌های hybrid در هنگام ارائه این تکنولوزی سبب شد تا رشد استفاده از دوربین‌های HD-CVI پس از مدت کوتاهی از معرفی آنها به شدت کاهش پیدا کرد.
تکنولوژی (Analog high definition)

این تکنولوژی راهکار جدیدی است برای رفع مشکل دوربین‌های آنالوگ همانطور که میدانید، رزولوشن تصویر یکی از بزرگترین نقاط ضعف دوربین‌های آنالوگ بوده و به همین دلیل این تکنولوژی جدید پا به عرصه دوربین‌های مداربسته گذاشت. این تکنولوژی بعد از تکنولوژی‌های HDCVI و HDTVI که نتوانسته بودند سهم بزرگی از بازار را پوشش دهند توسط یک کمپانی تولید پردازنده و چیپست کره‌ای ابداع و به بازار عرضه شد.

دو ویژگی مهم دوربین‌های AHD نوع تصویر و مسافت ارسال تصویر بر روی کابل است همانطو که مشخص است این دوربین از خانواده آنالوگ می‌باشد. با این تفاوت که وضوح تصویر این محصول برحسب واحد مگاپیکسل می‌باشد و دیگر از کیفیت قبلی خطی TVL استفاده نمی‌کند. اطلاعات همچنان به صورت آنالوگ انتقال پیدا می‌کند اما نوع کدگذاری آنها متفاوت است و می‌توان با حجم بیشتری انتقال اطلاعات را انجام داد در نتیجه تصویری با رزولوشن بالاتری را دریافت خواهیم کرد .

در ابتدا این محصول فقط با کیفیت ۱ مگاپیکسل عرضه شد که دارای وضوح تصویر بود. این دوربین مانند دوربین‌های آنالوگ از بستر کابل کواکسیال بهره می‌برد . در نسل‌های بعدی رزولوشن‌های ۱.۳ مگاپیکسل با رزولوشن و ۲ مگاپیکسلی با رزولوشن به بازار عرضه شد و در جدیدترین نسل آن دوربین‌های ۳ مگاپیکسلی با رزولوشن در اختیار مصرف کنندگان قرار گرفت.
مزایا و معایب تکنولوژی AHD

۱- از آنجایی که تصاویر به صورت خام و بدون کوچکترین تغییر و فشرده‌سازی ارسال می‌شوند، شاهد کیفیت بالایی خواهید بود.

۲- عدم تاخیر در دریافت تصاویر، به شکلی که می‌توان فاصله برداشت و دریافت تصاویر را تقریبا صفر دانست

۳- سنسور دوربین‌های AHD امکان سوییچ کردن دستی از حالت HD به آنالوگ CVBS را دارد و به راحتی می‌توان دوربین را به DVR معمولی ۹۶۰H متصل نمود.

۴- دی وی آر AHD نیز امکان اتصال و دریافت تصاویر AHD آنالوگ و IP را دارا می‌باشد.

۵- مقرون به صرفه‌تر بودن نسبت به سایر تکنولوژی‌ها

۶- نصب و راه‌اندازی ساده
تکنولوژی UVC (4 IN 1)

دوربین‌های ۴ IN 1 برایتون قادر به ارائه خروجی تمام تکنولوژی‌های موجود در بازار می‌باشند، به عنوان مثال یک دوربین UVC برایتون دارای خروجی AHD وCVIوTVI و آنالوگ می‌باشد. دستگاه‌های ضبط‌کننده UVR برایتون قابلیت اتصال به دوربین‌های AHD,TVI,CVI و آنالوگ و IP را به طور هم‌زمان دارند. حسن این تکنولوژی استفاده در پروژه‌های ترکیبی می‌باشد. به طور مثال اگر در پروژه‌ای دو عدد دوربین AHD و یک عدد دوربین CVI,TVI از قبل موجود باشد شما به راحتی می‌توانید تصاویر این دوربین‌ها را به طور هم‌زمان بر روی دستگاه UVR برایتون خود داشته باشید و همین‌طور بلعکس اگر در پروژه‌ای از یک تکنولوژی خاص استفاده شده است، شما می‌توانید خروجی دوربین UVC برایتون خود را با دستگاه موجود در آن پروژه هماهنگ نموده و دوربین UVC خود را استفاده نمایید. این تکنولوژی جدیدترین تکنولوژی سیستم‌های مداربسته HD می‌باشد که توسط شرکت داتیس در تولید دوربین‌های مداربسته استفاده شده است.

2 (2)
301

دوربین مداربستهAHD
انتقال تصویر دوربین مدار بسته AHD به DVR ( دستگاه ضبط تصویر) با استفاده از همان نوع کابل کواکسیال که برای دوربین های مداربستهآنالوگ سنتی استفاده میشد انجام می پذیرد ، معمولا این کابل ها کواکسیالRG59 یا RG58 است. به طور معمول دوربین های AHD با کیفیت ۲ مگاپیکسل به بالا دارای کیفیت تصویر ۱۰۸۰P هستند.
دوربین های HDcvi وHDtvi نوع بهینه شده تکنولوژی AHD هستند که در آنها توان انتقال تصویر در مسافت طولانی تر و عبور دیتاهای مکمل اصلاح شده است. در ساخت دوربین های مدار بسته AHD از چیپ‌های مختلفی از جمله Sony، Pixel Plus، Optina، Omni Vision، Next Chip استفاده می‌شود. لازم به ذکر است کیفیت برخی از چیپ‌ها مانند Sony بالا بوده و محصولات دارای این چیپ‌ها با محصولات TVI و CVI از نظر کیفیت تصویر قابل رقابت هستند.

دوربین مداربسته با تکنولوژی IP تحت شبکه
دوربین های ip جدیدترین نسل دوربین های مداربسته هستند که امروزه بازار جهانی تمایل زیادی به دوربین های دیجیتال نشان داده است. کیفیت تصویر دوربین مداربسته آی پی در مقایسه با دوربین های آنالوگ بسیار بالاتر و به همین دلیل قیمت بیشتری هم در بین انواع دوربین مداربسته دارد. ویژگی تحت شبکه بودن در پروژه های بزرگ بهینه سازی سیستم نظارتی یک امتیاز محسوب می شود.
اینکه چگونه تصاویر با حداقل کابل ارتباطی و با بالاترین کیفیت ممکن به مرکز نظارتی منتقل شود تنها از سیستم های تحت بستر شبکه بر می آید. در دوربین های مداربسته بسته آی پی ارتباط بیسیم دیجیتال و تحت شبکه، بدون افت کیفیت تصویر و صداست پس امواج نویز بر کیفیت تصویر بی تاثیرند.

/ دسته‌بندی نشده

دیدگاه

دیدگاهی وارد نشده است.

ارسال پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد فیلدهای اجباری با علامت مشخص شده اند *

  • نوشته بعدی
  • نوشته قبلی
کمک نیاز دارید چت واتساپ رول کالا